Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponujemy Wam typową babkę drożdżową, tyle tylko, że słodzoną miodem. Bardzo dobra, nie tylko na święta. To numer jeden na liście drożdżowych przepisów;)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 229
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 121
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 358
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1508
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 229
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 121
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 358
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1508
Składniki
Rodzynki zalewamy wodą aby napęczniały. Migdały siekamy. Drożdże, mleko, sól, miód,jajka mieszamy razem. Dodajemy przesianą makę. Wyrabiamy ciasto. Masło kroimy na kawałki i po trochu dodajemy do ciasta ciąge zagniatając. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyrabiamy jeszzce raz dodając rodzynki i migdały. Wkładamy do przyfotowaej formy i odstawiamy jeszcze raz na 30 minut. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni i pieczemy ok. 40-50 minut.