Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponujemy Wam typową babkę drożdżową, tyle tylko, że słodzoną miodem. Bardzo dobra, nie tylko na święta. To numer jeden na liście drożdżowych przepisów;)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8596
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7118
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4865
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327700
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8596
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7118
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4865
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327700
Składniki
Rodzynki zalewamy wodą aby napęczniały. Migdały siekamy. Drożdże, mleko, sól, miód,jajka mieszamy razem. Dodajemy przesianą makę. Wyrabiamy ciasto. Masło kroimy na kawałki i po trochu dodajemy do ciasta ciąge zagniatając. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyrabiamy jeszzce raz dodając rodzynki i migdały. Wkładamy do przyfotowaej formy i odstawiamy jeszcze raz na 30 minut. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni i pieczemy ok. 40-50 minut.