Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka drożdżowa z rodzynkami to najlepsza babka na święta.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7945
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 323
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3268
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7945
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 323
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3268
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Składniki
Mąkę przesiej , wymieszaj z solą. Zrób zagłębienie wsyp cukier, suche drożdże i wlej ciepłe mleko , zacznij wyrabiać ciasto stopniowo dodaj żółtka i rozpuszczone wystudzone masło. Ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem wyrób gładkie elastyczne ciasto, wyrabiają około 10 minut. Dodaj skórkę pomarańczową i rodzynki , wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto uderz pięścią i zagnieść ciasto. Formę na babkę jedna większą, lub dwie małe wysmaruj masłem i wyłóż ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęło. Piekarnik rozgrzej do 180 st. i wstaw babki piecz jedną większą około 35 minut, dwie małe około 25 minut.
Babkę po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czy lukrem. Smacznego.