Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto do kawy na podwieczorek
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5703
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12316
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5184
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5703
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12316
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5184
Składniki
Margarynę utrzeć, aby nie było grudek.
Margarynę wymieszać z mąką z proszkiem do pieczenia, sokiem z cytryny, szczyptą soli i aromatem waniliowym.
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę.
Do masy z margaryną dodawać stopniowo ubite jajka i ucierać.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao i wymieszać.
Do wysmarowanej tłuszczem foremki wlać część białej masy, następnie masę z kakao i na wierch białe ciasto.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec do "suchego patyczka"