Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto do kawy na podwieczorek
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 606
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4368
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 606
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4368
Składniki
Margarynę utrzeć, aby nie było grudek.
Margarynę wymieszać z mąką z proszkiem do pieczenia, sokiem z cytryny, szczyptą soli i aromatem waniliowym.
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę.
Do masy z margaryną dodawać stopniowo ubite jajka i ucierać.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao i wymieszać.
Do wysmarowanej tłuszczem foremki wlać część białej masy, następnie masę z kakao i na wierch białe ciasto.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec do "suchego patyczka"