Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis babci Stefci z Bieszczad na smaczne ciasto.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1712
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1741
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1712
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1741
Składniki
Wykonanie: Jajka zmiksować z cukrem na puch. Wsypywać stopniowo mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i kakao. Ciasto połączyć z olejem, dynią i imbirem i starannie wymieszać. Przygotowane ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.