Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna i pachnąca herbatą babka. Polecam
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11397
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11397
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Saszetki herbaty zalewamy szklanką wrzącej wody, zostawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając wbijamy po jednym jajku. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem na przemian wlewając letnią herbatę . Mieszamy. Formę na babkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy babkę. Pieczemy 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Studzimy. Sok mieszamy z cukrem pudrem w odpowiedniej ilości do uzyskania odpowiedniej konsystencji lukru i polewamy babkę .