Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna i pachnąca herbatą babka. Polecam
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4852
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4852
Składniki
Saszetki herbaty zalewamy szklanką wrzącej wody, zostawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając wbijamy po jednym jajku. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem na przemian wlewając letnią herbatę . Mieszamy. Formę na babkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy babkę. Pieczemy 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Studzimy. Sok mieszamy z cukrem pudrem w odpowiedniej ilości do uzyskania odpowiedniej konsystencji lukru i polewamy babkę .