Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna i pachnąca herbatą babka. Polecam
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 55
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 17
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1400
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 55
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 17
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1400
Składniki
Saszetki herbaty zalewamy szklanką wrzącej wody, zostawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając wbijamy po jednym jajku. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem na przemian wlewając letnią herbatę . Mieszamy. Formę na babkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy babkę. Pieczemy 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Studzimy. Sok mieszamy z cukrem pudrem w odpowiedniej ilości do uzyskania odpowiedniej konsystencji lukru i polewamy babkę .