Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna i pachnąca herbatą babka. Polecam
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1364
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3526
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1177
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1364
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3526
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1177
Składniki
Saszetki herbaty zalewamy szklanką wrzącej wody, zostawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając wbijamy po jednym jajku. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem na przemian wlewając letnią herbatę . Mieszamy. Formę na babkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy babkę. Pieczemy 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Studzimy. Sok mieszamy z cukrem pudrem w odpowiedniej ilości do uzyskania odpowiedniej konsystencji lukru i polewamy babkę .