Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna i pachnąca herbatą babka. Polecam
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1287
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 41
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 65
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1287
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 41
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 65
Składniki
Saszetki herbaty zalewamy szklanką wrzącej wody, zostawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając wbijamy po jednym jajku. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem na przemian wlewając letnią herbatę . Mieszamy. Formę na babkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy babkę. Pieczemy 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Studzimy. Sok mieszamy z cukrem pudrem w odpowiedniej ilości do uzyskania odpowiedniej konsystencji lukru i polewamy babkę .