Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie ciasto na bazie jogurtu naturalnego bez dodatku innego tłuszczu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5578
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1059
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12129
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5150
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1497
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5578
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1059
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12129
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5150
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1497
Składniki
Rozdzielamy białka od żółtek. Następnie białka ubijamy na pianę dodajemy szczyptę soli i powoli dosypujemy oba cukry. Miksując na wysokich obrotach.
Zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka oraz jogurt i krótko miksujemy do połączenia składników.
Przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Wykładamy keksówkę o wymiarach 20x11x7,5 cm papierem do pieczenia. Przelewamy do niej masę następnie oprószamy mąką brzoskwinie i układamy na wierzchu ciasta. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 40 minut do momentu aż się zarumieni i tzw. suchego patyczka dla pewności.