Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa babka jogurtowa ze świeżymi morelami i śliwkami. Ciasto mieszamy rózgą, na wierzch układamy owoce i do pieca. Mała porcja, w sam raz na jeden podwieczorek.
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 376
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 2131
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 376
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 2131
Składniki
Owoce myjemy, osuszamy, pozbawiamy pestek i kroimy na ćwiartki. Do dużej miski wbijamy jajka, wsypujemy cukier i cukier wanilinowy oraz szczyptę soli. Ubijamy całość rózgą około minuty.
Następnie wlewamy olej i jogurt, krótko mieszamy. Przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy rózgą tylko do połączenia składników.
Ciasto przekładamy do keksówki o wymiarach 25x11 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy i układamy na wierzchu owoce, lekko je wciskamy w ciasto, następnie posypujemy owoce cukrem i cynamonem.
Wstawiamy babkę do piekarnika. Pieczemy w temp. 180 °C ok. 50 min. (do suchego patyczka), na funkcji góra – dół, bez termoobiegu. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Babeczka jogurtowa gotowa!