Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na niewielką, słodką babeczkę.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1575
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 917
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1575
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 917
Składniki
Formę na babkę posmarować margaryną, wysypać bułką tartą. Jajka z cukrem ubić mikserem, aż masa będzie miała konsystencję gęstego kremu. Dodać dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Wsypać kokos, wlać majonez. Całość ponownie zamieszać. Ciasto przelać do formy. Babkę włożyć do nagrzanego piekarnika (180 st), piec przez około 50 minut. Wystudzić, udekorować i zajadać.