Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kokosowa babka. Ciasto nie należy do lekkich, jest raczej wilgotne i ciężkie, ale w tym cały jego smak. Miłośnicy kokosowych ciast będą zachwyceni.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2053
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 315
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 862
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 999
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 314
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2053
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 315
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 862
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 999
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 314
Składniki
Zmiksować mokre składniki: rozgnieciony banan, jajka, mleko, olej, sok z cytryny i cukier. Wiórki koksowe zmielić w młynku, żeby były drobniejsze. Wiórki, mąkę, proszek wymieszać, wsypać do mokrych składników, zmiksować. Formę na babkę (u mnie z kominem o średnicy 23cm) posmarować olejem, wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 45-50 minut w temp. 170stC do suchego patyczka. Upieczoną babkę studzić kilka minut w formie, następnie wyjąć i położyć na kratce przykrytą ściereczką. Po ostudzeniu polać polewą i posypać wiórkami. Smacznego!