Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kokosowa babka. Ciasto nie należy do lekkich, jest raczej wilgotne i ciężkie, ale w tym cały jego smak. Miłośnicy kokosowych ciast będą zachwyceni.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23154
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23154
Składniki
Zmiksować mokre składniki: rozgnieciony banan, jajka, mleko, olej, sok z cytryny i cukier. Wiórki koksowe zmielić w młynku, żeby były drobniejsze. Wiórki, mąkę, proszek wymieszać, wsypać do mokrych składników, zmiksować. Formę na babkę (u mnie z kominem o średnicy 23cm) posmarować olejem, wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 45-50 minut w temp. 170stC do suchego patyczka. Upieczoną babkę studzić kilka minut w formie, następnie wyjąć i położyć na kratce przykrytą ściereczką. Po ostudzeniu polać polewą i posypać wiórkami. Smacznego!