Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 66
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2453
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 530
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 877
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 66
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2453
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 530
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 877
Składniki
Wykonanie: Cytrynę sparzyć, następnie zetrzeć skórkę na tarce o drobnych oczkach. Cukier, olej oraz cukier waniliowy zmiksować i cały czas miksując dodawać po jednym jajku. Mąkę, proszek do pieczenia, wiórki razem wymieszać i dodawać ma masy na przemian z mlekiem dalej miksując. Na koniec dodać startą skórkę z cytryny. Formę keksową posmarować tłuszczem ,posypać dokładnie bułką tartą, wylać ciasto, równo rozprowadzić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 80 minut. Po upieczeniu, ostudzić i wyjąć z formy. Opcjonalnie babkę możemy polać polewą przygotowaną w kąpieli wodnej z białej czekolady i śmietanki kremówki. SMACZNEGO.