Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto, zawsze się udaje :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2166
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3280
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1336
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2087
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2166
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3280
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1336
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2087
Składniki
Do miski wrzucamy jajka, dodajemy cukier, miksujemy. Wrzucamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej, kakao i wiórki kokosowe. Wszystko ciągle miksujemy.
Wlewamy do foremki i pieczemy około 50 minut w temperaturze 160-180*C(w zależności od piekarnika). Po upieczeniu wyjmujemy z foremki i odstawiamy do ostygnięcia.
W tym czasie przygotowujemy polewę: Rozpuszczamy w wodzie cukier, masło, dodajemy kakao i chwile gotujemy na małym ogniu. Gdy polewa zgęstnieje polewamy ciasto i posypujemy górę wiórkami kokosowymi.
Smacznego!