Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto, zawsze się udaje :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3778
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1302
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3778
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1302
Składniki
Do miski wrzucamy jajka, dodajemy cukier, miksujemy. Wrzucamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej, kakao i wiórki kokosowe. Wszystko ciągle miksujemy.
Wlewamy do foremki i pieczemy około 50 minut w temperaturze 160-180*C(w zależności od piekarnika). Po upieczeniu wyjmujemy z foremki i odstawiamy do ostygnięcia.
W tym czasie przygotowujemy polewę: Rozpuszczamy w wodzie cukier, masło, dodajemy kakao i chwile gotujemy na małym ogniu. Gdy polewa zgęstnieje polewamy ciasto i posypujemy górę wiórkami kokosowymi.
Smacznego!