Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto, zawsze się udaje :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4257
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 590
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 951
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3893
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4257
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 590
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 951
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3893
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Składniki
Do miski wrzucamy jajka, dodajemy cukier, miksujemy. Wrzucamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej, kakao i wiórki kokosowe. Wszystko ciągle miksujemy.
Wlewamy do foremki i pieczemy około 50 minut w temperaturze 160-180*C(w zależności od piekarnika). Po upieczeniu wyjmujemy z foremki i odstawiamy do ostygnięcia.
W tym czasie przygotowujemy polewę: Rozpuszczamy w wodzie cukier, masło, dodajemy kakao i chwile gotujemy na małym ogniu. Gdy polewa zgęstnieje polewamy ciasto i posypujemy górę wiórkami kokosowymi.
Smacznego!