Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest pyszne, aromatyczne i wilgotne w sam raz z kubkiem mleka bądź z filiżanką gorzkiej kawy.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 744
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 744
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Składniki
Mandarynki wkładamy do naczynia i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni na 15 minut. Wyjmujemy i miksujemy w blenderze aż zrobi się pure.
Następnie dodajemy cukier, olej, jajka, mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i szczyptę soli i wszystko dokładnie miksujemy.
Ciasto przekładamy do keksówki posmarowanej margaryną i posypanej kaszą manną. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180st około 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem.
Po wystudzeniu nasączamy babkę sokiem z dwóch mandarynek, i polewamy polewą polewa: Roztapiamy czekoladę i mieszamy z sokiem z mandarynek