Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeważnie gościła u nas babka drożdżowa…tym razem postanowiliśmy zrobić całkiem inną. Sporo majonezu dostaliśmy, więc powstała babka wg przepisu Ewy z bloga zcukrempudrem. Nawet chwili nie zastanawialiśmy się nad tą propozycją, bo Ewcia jest gwarancją smaku. I nie pomyliliśmy się. Babka wyszła niesamowita <3
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666326
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 125
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 644
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5788
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 995
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666326
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 125
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 644
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5788
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 995
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywną pianę, powoli wsypując oba cukry (robimy to na wysokich obrotach). Potem dodajemy żółtka, sok z cytryny i miksujemy przez krótką chwilę na niskich obrotach. Mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, mieszamy na niskich obrotach do połączenia składników. Na koniec dodajemy majonez, delikatnie, dokładnie łączymy składniki. Formę na babkę smarujemy tłuszczem, posypujemy kaszą i wylewamy do niej ciasto. Pieczemy około 50 min w temp. 170°C (góra-dół).