Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeważnie gościła u nas babka drożdżowa…tym razem postanowiliśmy zrobić całkiem inną. Sporo majonezu dostaliśmy, więc powstała babka wg przepisu Ewy z bloga zcukrempudrem. Nawet chwili nie zastanawialiśmy się nad tą propozycją, bo Ewcia jest gwarancją smaku. I nie pomyliliśmy się. Babka wyszła niesamowita <3
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84905
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2210
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9784
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3540
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6890
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84905
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2210
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9784
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3540
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6890
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywną pianę, powoli wsypując oba cukry (robimy to na wysokich obrotach). Potem dodajemy żółtka, sok z cytryny i miksujemy przez krótką chwilę na niskich obrotach. Mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, mieszamy na niskich obrotach do połączenia składników. Na koniec dodajemy majonez, delikatnie, dokładnie łączymy składniki. Formę na babkę smarujemy tłuszczem, posypujemy kaszą i wylewamy do niej ciasto. Pieczemy około 50 min w temp. 170°C (góra-dół).