Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa babka majonezowa , puszysta, lekka i wilgotna - idealna ! Wystarczy zmiksować i upiec... Chyba najlepsza jaką kiedykolwiek upiekłam ! Obawiałam się dodatku majonezu, ale jest on niewyczuwalny w cieście, a nadaje bardzo ciekawą strukturę :)
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 93
Kotlety z kurek nie są z pewnością typowym wykorzystaniem tych aromatycznych...
Odsłon: 852
Mega puszyste i delikatne rogaliki drożdżowe nadziewane masą kajmakową. Ideal...
Odsłon: 119
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 93
Kotlety z kurek nie są z pewnością typowym wykorzystaniem tych aromatycznych...
Odsłon: 852
Mega puszyste i delikatne rogaliki drożdżowe nadziewane masą kajmakową. Ideal...
Odsłon: 119
Składniki
1. Jajka miksujemy z cukrem. 2. Mąki przesiewamy i łączymy z proszkiem do pieczenia. 3. Gdy masa jajeczna zrobi się puszysta dodajemy do niej partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy żeby nie było grudek. 4. Na koniec dodajemy kilka kropli aromatu i majonez. Całość miksujemy. 5. Formę na babkę natłuszczamy i posypujemy mąką, a następnie wlewamy ciasto (będzie dość rzadkie ale takie ma być ! ) 6. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 45-50 min (czas może być krótszy lub dłuższy zależnie od mocy piekarnika) * patyczek po włożeniu powinien być suchy. 7. Wystudzone ciasto dekorujemy lukrem lub polewą czekoladową