Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To klasyczny wypiek wielkanocny. Babka marmurkowa jest prosta w przygotowaniu, ale bardzo smaczna i aromatyczna – w moim wykonaniu z dodatkiem mielonych orzechów, cynamonu i skórki pomarańczowej. Można polać ją polać polewą lub lukrem i dowolnie udekorować - pychotka.
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 38
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 120
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 38
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 120
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Stopniowo dodawać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy i mleko. Całość zmiksować na jednolitą masę. Ciasto podzielić na dwie części w proporcjach 1/3 i 2/3. Większą część ciasta – jasną, wyłożyć do natłuszczonej formy na babkę. Do mniejszej części ciasta dodać kakao, cukier, cynamon, mleko skórkę pomarańczową. Całość dobrze wymieszać i wyłożyć na jasne ciasto. Delikatnie zamieszać widelcem. Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 50-60 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzoną babkę wyjąć z formy.