Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z aromatycznymi wiśniami. Przepis na małą tortownicę lub małą blaszkę (np. kwadratową).
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 148
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 148
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania wsypywać powoli cukier. Ubijać minutkę-dwie. Dodawać po kolei żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Po trochę wsypywać do masy z jajek i ubijać dalej. DOdać śmietanę, margarynę oraz kilka kropel aromatu migdałowego. Zmiksować na gładką masę.
Płatki migdałowe u[rażyć na suchej patelni. Zostawić część do posypania na wierzch. Wiśnie odsączyć z soku. Dodać do ciasta razem z płatkami migdałowymi. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej delikatnie tłuszczem.
Piec w piekarniku nagrzanym do ok. 175-180st. (du uzyskania "suchego patyczka"). Upieczone ciasto polukrować i popsypać resztą płatków migdałowych.
Smacznego!