Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną babkę z ciasta na muffiny z dodatkiem kawałków jabłek oraz czekolady. Babka smaczna i na jednym kawałku się nie skończy.
keksówka, papier do pieczenia, miska, nóż, łyżka,
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 30
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 30
Składniki
Składniki suche wymieszać, połączyć z wymieszanymi składnikami mokrymi. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, dodać do ciasta wymieszać. Foremkę na babkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Na górę poukładać kostki czekolady lekko je wciskają do środka. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 35 - 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu można oprószyć cukrem pudrem.
Babka w całości po upieczeniu.