Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną babkę z ciasta na muffiny z dodatkiem kawałków jabłek oraz czekolady. Babka smaczna i na jednym kawałku się nie skończy.
keksówka, papier do pieczenia, miska, nóż, łyżka,
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23234
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 172
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 357
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 523
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23234
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 172
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 357
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 523
Składniki
Składniki suche wymieszać, połączyć z wymieszanymi składnikami mokrymi. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, dodać do ciasta wymieszać. Foremkę na babkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Na górę poukładać kostki czekolady lekko je wciskają do środka. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 35 - 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu można oprószyć cukrem pudrem.
Babka w całości po upieczeniu.