Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza babka to babka przygotowana tak jak murzynek, dodałam dużą ilość różnego rodzaju bakali. a górę udekorowałam polewą czekoladową. Wyszła bardzo smaczna. Polecam.;)
foremka na babkę, garnek, mikser, łyżka drewniana, szklanka,
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Masło lub margarynę włożyć do garnka i zagotować z cukrem aż do rozpuszczenia cukru co jakiś czas mieszając. Do rozpuszczonego masła dodać kakao i wodę, ponownie zagotować. Odlać 1/2 szkl. masy i do gorącej włożyć 6 kostek deserowej czekolady wymieszać i odłożyć na bok. Pozostałą masę wystudzić. Do wystudzonej masy przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka zmiksować, następnie dodać bakalie i wymieszać. Do masy wmieszać łyżką drewnianą ubitą pianę z białek już nie miksując. Po wymieszaniu masę przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą foremki. Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu babkę wyjąć z foremki, oblać odłożoną masą czekoladową. Udekorować według uznania. Czas przygotowania około 60 minut + czas pieczenia.
Babka gotowa do pieczenia.
Babka po upieczeniu i wystudzeniu gotowa do dekorowania.