Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne ciasta niezbyt ci się udają? W takim razie babka na jogurcie będzie przepisem idealnym dla ciebie. Przepis ten wychodzi za każdym razem idealnie. Wystarczy zmieszać wszystkie składniki, a potem już tylko wstawić je do piekarnika. Gwarantujemy, że będziesz dumny z efektu.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Jajka wbij do wysokiego naczynia i ubij z cukrem na jasną puszystą pianę. Dodawaj partiami olej, dalej mieszając masę. Na koniec dodaj jogurt naturalny i odrobinę ekstraktu waniliowego, wymieszaj szpatułką wszystkie składniki.
Następnie do osobnej miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Dodaj odrobinę soli.
Obydwie masy połącz ze sobą. Do formy wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia przełóż ciasto. Piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza bez termoobiegu przez około 40-45 minut do tzw. suchego patyczka.
Po wystudzeniu możesz polukrować babkę lub posypać ją cukrem pudrem.