Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka nadziewana masą krówkową ma tak uniwersalne ciasto, że możecie do niej „wrzucić” wszystko co chcecie. Począwszy od bakalii, po przez kajmak, masy krówkowe, czy po prostu kakao. W każdej postaci smakuje wybornie! No i jest banalnie prosta do przygotowania. ;) Z tej porcji wyszła mi jedna średnia babka i jedna mała.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 41
Kotlety z kurek nie są z pewnością typowym wykorzystaniem tych aromatycznych...
Odsłon: 768
Mega puszyste i delikatne rogaliki drożdżowe nadziewane masą kajmakową. Ideal...
Odsłon: 53
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 41
Kotlety z kurek nie są z pewnością typowym wykorzystaniem tych aromatycznych...
Odsłon: 768
Mega puszyste i delikatne rogaliki drożdżowe nadziewane masą kajmakową. Ideal...
Odsłon: 53
Składniki
Margarynę dobrze ucieramy z cukrem i olejem. Dodajemy jajka i dalej mieszamy. Cały czas ucierając przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy mleko.
Formę na babkę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej ciasto 3/4 ciasta, na górę wykładamy masę krówkową. Całość przykrywamy resztą ciasta.
Pieczemy 60 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, w 160°C z termoobiegiem (180°C bez termoobiegu). Gotową pozostawiamy do wystudzenia i zimną posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)