Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne do popołudniowej kawy. Powstało z zamiłowania mojej córki do orzechów.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10703
Polecam.
Odsłon: 268
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 23
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 12
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10703
Polecam.
Odsłon: 268
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 23
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 12
Składniki
*Orzechy zemleć lub drobno posiekać. *Jaja utrzeć z cukrem, *dodać: mleko, olej, mąkę i proszek do pieczenia, *wymieszać, *dodać orzechy, *wymieszać. *Piec ok. 45 min. w temp. 170oC. *Wymieszać cukier puder z wodą, (Rada: wsyp do miseczki cukier puder i małymi łyżeczkami dodawaj wodę na zasadzie - ile zabierze. Unikniesz dosypywania cukru i "rozmytej" polewy. Musi ona mieć konsystencję gęstej śmietany i kolor mleka - wtedy jest udana). *polać wystudzone ciasto, ozdobić orzechami zanim polewa zastygnie.