Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne do popołudniowej kawy. Powstało z zamiłowania mojej córki do orzechów.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5317
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11743
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1323
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5317
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11743
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1323
Składniki
*Orzechy zemleć lub drobno posiekać. *Jaja utrzeć z cukrem, *dodać: mleko, olej, mąkę i proszek do pieczenia, *wymieszać, *dodać orzechy, *wymieszać. *Piec ok. 45 min. w temp. 170oC. *Wymieszać cukier puder z wodą, (Rada: wsyp do miseczki cukier puder i małymi łyżeczkami dodawaj wodę na zasadzie - ile zabierze. Unikniesz dosypywania cukru i "rozmytej" polewy. Musi ona mieć konsystencję gęstej śmietany i kolor mleka - wtedy jest udana). *polać wystudzone ciasto, ozdobić orzechami zanim polewa zastygnie.