Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne do popołudniowej kawy. Powstało z zamiłowania mojej córki do orzechów.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17222
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7565
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17222
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7565
Składniki
*Orzechy zemleć lub drobno posiekać. *Jaja utrzeć z cukrem, *dodać: mleko, olej, mąkę i proszek do pieczenia, *wymieszać, *dodać orzechy, *wymieszać. *Piec ok. 45 min. w temp. 170oC. *Wymieszać cukier puder z wodą, (Rada: wsyp do miseczki cukier puder i małymi łyżeczkami dodawaj wodę na zasadzie - ile zabierze. Unikniesz dosypywania cukru i "rozmytej" polewy. Musi ona mieć konsystencję gęstej śmietany i kolor mleka - wtedy jest udana). *polać wystudzone ciasto, ozdobić orzechami zanim polewa zastygnie.