Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne do popołudniowej kawy. Powstało z zamiłowania mojej córki do orzechów.
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 386
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 451
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 52
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 258
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 386
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 451
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 52
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 258
Składniki
*Orzechy zemleć lub drobno posiekać. *Jaja utrzeć z cukrem, *dodać: mleko, olej, mąkę i proszek do pieczenia, *wymieszać, *dodać orzechy, *wymieszać. *Piec ok. 45 min. w temp. 170oC. *Wymieszać cukier puder z wodą, (Rada: wsyp do miseczki cukier puder i małymi łyżeczkami dodawaj wodę na zasadzie - ile zabierze. Unikniesz dosypywania cukru i "rozmytej" polewy. Musi ona mieć konsystencję gęstej śmietany i kolor mleka - wtedy jest udana). *polać wystudzone ciasto, ozdobić orzechami zanim polewa zastygnie.