Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro święta to babka musi być u mnie zazwyczaj piaskowa.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7528
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2508
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7528
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2508
Składniki
Margarynę ,utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku, Mąki przesiać dodać proszek i po łyżce dodawać do margaryny stale ucierać jeżeli bardzo gęste wlewamy mleko.. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać łyżką do masy babkowej. Ciasto przełożyć do formy/uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą/. Wstawić do nagrzanego piekarnika/175 stopni/
Piec 45 minut. Babkę posypać cukrem pudrem lub oblać lukrem. Smacznego.