Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro święta to babka musi być u mnie zazwyczaj piaskowa.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 824
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113324
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1339
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 853
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 824
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113324
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1339
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 853
Składniki
Margarynę ,utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku, Mąki przesiać dodać proszek i po łyżce dodawać do margaryny stale ucierać jeżeli bardzo gęste wlewamy mleko.. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać łyżką do masy babkowej. Ciasto przełożyć do formy/uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą/. Wstawić do nagrzanego piekarnika/175 stopni/
Piec 45 minut. Babkę posypać cukrem pudrem lub oblać lukrem. Smacznego.