Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro święta to babka musi być u mnie zazwyczaj piaskowa.
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 253
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 295
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 51
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 253
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 295
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 51
Składniki
Margarynę ,utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku, Mąki przesiać dodać proszek i po łyżce dodawać do margaryny stale ucierać jeżeli bardzo gęste wlewamy mleko.. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać łyżką do masy babkowej. Ciasto przełożyć do formy/uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą/. Wstawić do nagrzanego piekarnika/175 stopni/
Piec 45 minut. Babkę posypać cukrem pudrem lub oblać lukrem. Smacznego.