Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro święta to babka musi być u mnie zazwyczaj piaskowa.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8487
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2975
Polecam.
Odsłon: 1734
Polecam.
Odsłon: 501
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8487
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2975
Polecam.
Odsłon: 1734
Polecam.
Odsłon: 501
Składniki
Margarynę ,utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku, Mąki przesiać dodać proszek i po łyżce dodawać do margaryny stale ucierać jeżeli bardzo gęste wlewamy mleko.. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać łyżką do masy babkowej. Ciasto przełożyć do formy/uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą/. Wstawić do nagrzanego piekarnika/175 stopni/
Piec 45 minut. Babkę posypać cukrem pudrem lub oblać lukrem. Smacznego.