Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14743
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 39
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14743
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 39
Składniki
Margarynę i olej utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać żółtka i ucierać aż masa będzie jednolita i puszysta.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z przesiana mąką pszenną i proszkiem do pieczenia.
Partiami dodawać do masy. Między jedną a drugą porcją mąki wlać śmietanę. Ciasto dokładnie wymieszać.
Ubić sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem.
Ciasto wlać do formy "babkowej" wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą.
Piec ok. 45 min. w średnio nagrzanym piekarniku.
Posypać cukrem pudrem, polać polewą lub polukrować.