Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3807
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 246
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 223
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3807
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 246
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 223
Składniki
Margarynę i olej utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać żółtka i ucierać aż masa będzie jednolita i puszysta.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z przesiana mąką pszenną i proszkiem do pieczenia.
Partiami dodawać do masy. Między jedną a drugą porcją mąki wlać śmietanę. Ciasto dokładnie wymieszać.
Ubić sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem.
Ciasto wlać do formy "babkowej" wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą.
Piec ok. 45 min. w średnio nagrzanym piekarniku.
Posypać cukrem pudrem, polać polewą lub polukrować.