Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
babka to ciasto, do którego wracam, kiedy znudzą mi się wszelkie kremowo-śmietanowe wypieki
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10528
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12938
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10528
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12938
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4681
Składniki
1. margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 jajku, dalej ucierać, 2. ucierając dodawać przesianą z proszkiem mąkę, śmietanę, olej i aromat, 3. formę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką, wylać połowę ciasta, do pozostałego dodać kakao, wymieszać, wyłożyć na ciasto jasne, 4. wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 min w 175 st, przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone, przed podaniem posypać cukrem pudrem smacznego