Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiej babki piaskowej jeszcze nie próbowaliście. Babka piaskowa z dodatkiem budyniu, zawiera dużo skrobi jest piaskowa i sypka. Klasyczne ciasto ucierane, które ozdobi nam wielkanocny stół, jak również na inne okazje. Bardzo łatwa w przygotowaniu, koniecznie musicie ją upiec.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117877
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8303
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3086
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2021
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1493
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117877
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8303
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3086
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2021
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1493
Składniki
1.W misie robota ubijamy białka pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Do ubitej piany stopniowo dodajemy po jednym żółtku. 2.W misce mieszamy dwa rodzaje mąki, budyń i proszek do pieczenia. 3. Do ubitej do białości mamy stopniowo dodajemy sypkie składniki dokładnie wyrabiamy. 4. Na masę lejemy wrzący tłuszcz. Po minusie na średnich obrotach składniki ciasta łączymy 5 Dodajemy skórkę i aromat delikatne mieszamy. 6. Do przygotowanej formy na babkę wysmarowanej masłem wlewamy ciasto piaskowe. 7. Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku 160 stopni przez około 50 minut. Ciasto sprawdzamy patykiem do szaszłyków, kiedy jest suchy wyjmujemy. 8.Babkę wyjmujemy z formy po około 10 minut 9. Babkę posypujemy cukrem pudrem.