Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiej babki piaskowej jeszcze nie próbowaliście. Babka piaskowa z dodatkiem budyniu, zawiera dużo skrobi jest piaskowa i sypka. Klasyczne ciasto ucierane, które ozdobi nam wielkanocny stół, jak również na inne okazje. Bardzo łatwa w przygotowaniu, koniecznie musicie ją upiec.
Składniki
1.W misie robota ubijamy białka pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Do ubitej piany stopniowo dodajemy po jednym żółtku. 2.W misce mieszamy dwa rodzaje mąki, budyń i proszek do pieczenia. 3. Do ubitej do białości mamy stopniowo dodajemy sypkie składniki dokładnie wyrabiamy. 4. Na masę lejemy wrzący tłuszcz. Po minusie na średnich obrotach składniki ciasta łączymy 5 Dodajemy skórkę i aromat delikatne mieszamy. 6. Do przygotowanej formy na babkę wysmarowanej masłem wlewamy ciasto piaskowe. 7. Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku 160 stopni przez około 50 minut. Ciasto sprawdzamy patykiem do szaszłyków, kiedy jest suchy wyjmujemy. 8.Babkę wyjmujemy z formy po około 10 minut 9. Babkę posypujemy cukrem pudrem.