Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka piernikowa, czy piernik w kształcie babki. Jak kto woli. Prosty przepis, który przyda się na święta. To ciasto możecie zrobić na ostatnią chwilę, a co ważne, jego przygotowanie nie zajmie wiele czasu. Można też upiec ciasto w prostokątnej blaszce i przełożyć powidłami, do tego polewa czekoladowa i pyszny piernik gotowy. Pamiętajcie tylko, że w płaskiej blaszce pieczemy krócej, 40-45 minut. Naprawdę polecam. Spróbujcie.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki sypkie. Wymieszać. Następnie wbić jajka, dodać miód, olej i mleko. Zmiksować do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do foremki na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 50-55 minut.
Śmietankę podgrzać w rondelku, dodać czekoladę połamaną na kawałki i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Wystudzoną babkę, polać polewą.