Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka piernikowa, czy piernik w kształcie babki. Jak kto woli. Prosty przepis, który przyda się na święta. To ciasto możecie zrobić na ostatnią chwilę, a co ważne, jego przygotowanie nie zajmie wiele czasu. Można też upiec ciasto w prostokątnej blaszce i przełożyć powidłami, do tego polewa czekoladowa i pyszny piernik gotowy. Pamiętajcie tylko, że w płaskiej blaszce pieczemy krócej, 40-45 minut. Naprawdę polecam. Spróbujcie.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 833
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1443
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 833
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1443
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki sypkie. Wymieszać. Następnie wbić jajka, dodać miód, olej i mleko. Zmiksować do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do foremki na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 50-55 minut.
Śmietankę podgrzać w rondelku, dodać czekoladę połamaną na kawałki i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Wystudzoną babkę, polać polewą.