Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, niesamowicie pachnąca pomarańczami, pięknie wyglądająca, idealna na Święta i nie tylko. Banalnie prosta i szybka w wykonaniu. Gorąco zachęcam do spróbowania.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22278
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 126
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 141
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22278
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 126
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 141
Składniki
1) Pomarańczę sparzyć wrzątkiem i otrzeć skórkę, a następnie wycisnąć sok. 2) Masło utrzeć z cukrem oraz cukrem z wanilią na puszystą masę. 3) Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę pszenną oraz ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. 3) Do masy dodać otartą skórkę oraz sok z połowy pomarańczy i dokładnie wymieszać. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem (można dodatkowo obsypać bułką tartą). 5) Piec 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 6) Przygotować lukier: cukier puder dokładnie wymieszać z sokiem z pomarańczy oraz dwiema łyżkami gorącej wody. W razie potrzeby dosypać cukru pudru lub dolać soku. 7) Gotową, wystudzoną babkę udekorować lukrem.