Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pachnąca pomarańczą babka w polewie czekoladowej to świetna propozycja na świąteczne ciasto.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10085
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9128
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6491
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10085
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9128
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6491
Składniki
Zółtka oddziel od białek. Zółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj olej oraz śmietanę wymieszaj, a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj.
Odłóż kilka łyżek ciasta i dodaj kakao, wymieszaj, do pozostałej części ciasta dodaj otartą skórkę i wyciśnięty sok z pomarańczy. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto kakaowe a na wierzch ciasto pomarańczowe. Piec około 35 minut w temperaturze 180st lub do suchego patyczka.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietaną i polej wystudzoną babkę.