Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5502
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1001
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5502
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1001
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Składniki
Margarynę utrzeć, dodać cukier żółtka, aromat, przesianą mąkę połączona z proszkiem do pieczenia i śmietankę. Wszystko razem połączyć. Pianę ubić na sztywno i stopniowo delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. Formę na babkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto do formy. Babkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 65 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ozdobić polewą czekoladową i ozdobić rodzynkami