Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Składniki
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę z cukrem pudrem, ucierając dodaj po jednym jajku, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, śmietanę i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj, formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej babkę i piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu wystudzeniu posyp cukrem pudrem.