Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i bardzo łatwa babka wielkanocna , długo zachowuje świeżość , lekko wilgotna i aromatyczna:
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5076
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3318
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5076
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3318
Składniki
Całe jajka ubij z cukrem , cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę , ubijając dolewaj porcjami olej . Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej. Wymieszaj do połączenia składników . Formę na babkę z kominem wysmaruj tłuszczem i posyp bułka tartą. Ciasto przelej do formy i piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.