Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i bardzo łatwa babka wielkanocna , długo zachowuje świeżość , lekko wilgotna i aromatyczna:
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 62
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 396
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40482
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 62
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 396
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40482
Składniki
Całe jajka ubij z cukrem , cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę , ubijając dolewaj porcjami olej . Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej. Wymieszaj do połączenia składników . Formę na babkę z kominem wysmaruj tłuszczem i posyp bułka tartą. Ciasto przelej do formy i piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.