Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i bardzo łatwa babka wielkanocna , długo zachowuje świeżość , lekko wilgotna i aromatyczna:
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7979
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1319
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13758
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7979
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1319
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13758
Składniki
Całe jajka ubij z cukrem , cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę , ubijając dolewaj porcjami olej . Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej. Wymieszaj do połączenia składników . Formę na babkę z kominem wysmaruj tłuszczem i posyp bułka tartą. Ciasto przelej do formy i piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.