Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na babkę wielkanocną, zawsze wychodzi. Lekko cytrynowa i długo trzyma świeżość.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5164
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34460
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2115
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113792
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5164
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34460
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2115
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113792
Składniki
Jajka należy wyciągnąć około 2 godzin wcześniej, żeby się ogrzały. Masło roztapiamy i odstawiamy. Ścieramy skórkę cytryny i wyciskamy sok. Do miski wbijamy jajka, wsypujemy cukry i miksujemy do uzyskania puszystej masy. W drugiej misce mieszamy obie mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Następnie wsypujemy do miski z jajkami, wlewamy masło, sok i startą skórkę z cytryny. Miksujemy do uzyskania konsystencji budyniu. Teraz należy posmarować formę i obsypać bułką tartą. Wlewamy do formy ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni na około 45 minut. Stan wypieczenia sprawdzamy patyczkiem.