Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na babkę wielkanocną, zawsze wychodzi. Lekko cytrynowa i długo trzyma świeżość.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 725
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 725
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Jajka należy wyciągnąć około 2 godzin wcześniej, żeby się ogrzały. Masło roztapiamy i odstawiamy. Ścieramy skórkę cytryny i wyciskamy sok. Do miski wbijamy jajka, wsypujemy cukry i miksujemy do uzyskania puszystej masy. W drugiej misce mieszamy obie mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Następnie wsypujemy do miski z jajkami, wlewamy masło, sok i startą skórkę z cytryny. Miksujemy do uzyskania konsystencji budyniu. Teraz należy posmarować formę i obsypać bułką tartą. Wlewamy do formy ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni na około 45 minut. Stan wypieczenia sprawdzamy patyczkiem.