Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale moja wersja jest na bardzo słodko, ponieważ dodaję do masy pokrojoną czekoladę, polecam.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 18
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 25
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 18
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 25
Składniki
Kasię wyjmij z lodówki pokrój na kawałki i zostaw, by nabrała temperatury pokojowej.
Zmieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia i dodaj ekstrakt waniliowy.
Margarynę utrzyj z erytrolem, cukrem waniliowym na gładką masę, ucierając masę dodawaj po jednym jaku.
Całość suchych dodatków dodaj do przygotowanej masy jajecznej i wymieszaj. W międzyczasie formę posmaruj masłem i posyp bułką tartą oraz czekoladę pokrój na małe kawałki.
Przygotowaną masę zmieszaj z kawałkami czekolady i delikatnie wymieszaj.
Do wysmarowanej formy przełóż przygotowaną masę i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st góra/dół na około 50-60 minut. Ciasto jest dosyć rzadkie więc pieczemy dłużej na mniejszej temperaturze. Możemy sprawdzać czy ciasto jest suche w środku. Ale ten czas zależy od Waszego piekarnika.
Jak już ciasto wystygło wyjmujemy z formy i możemy zakończyć różnymi rodzajami polew np. lukrem lub czekoladą.
Ale u mnie najlepiej smakuję posypana babka cukrem pudrem i do tego jeszcze te rozpuszczone kawałki czekolady. Smacznego.