Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, puszysta babka adwokatowa, pokryta cukrem pudrem. Upieczone ciasto jest bardzo wilgotne i smaczne z delikatnie wyczuwalnym aromatem likieru. I szybka w wykonaniu.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 63
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 636
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 67
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 63
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 636
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 67
Składniki
Piec w temperaturze 175°C przez 60 minut góra/dół. Sprawdzamy na suchy patyczek. Jajka, cukier , cukier waniliowy miksujemy razem. Dodajemy likier i olej. Następnie wolno mieszając dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy drobną bułką tartą. Dwie trzecie ciasta wlewamy do formy, do reszty dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy na górę jasnego ciasta. Widelcem robimy okrągłe ruchy i mieszamy ciasto, aby po upieczeniu powstał po przekrojeniu wzór.
Tak przygotowane ciasto wstawiamy do nagrznego piekarnika i pieczemy. Po upieczeniu studzimy w foremce, wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem. Uwagi: ilość ciasta na okrągłą formę 26-28 cm lub keksówkę 25x12x8 cm.