Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybką nieskomplikowaną babkę, smaczna, wilgotna i puszysta. Dodatek kawałków czekolady i bakalii doje jej dodatkowego smaku.
miska, mikser foremka na babkę,
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 183
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3955
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 338
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 876
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 183
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3955
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 338
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 876
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na gładką masę, Dodać mąki wraz z proszkiem do pieczenia , wymieszać do połączenia składników. Na samym końcu do ciasta dodać olej i dokładnie wymieszać . Następnie dodać oprószone mąką bakalie oraz kawałki czekolady, całość ponownie wymieszać. Ciasto przelać do formy na babkę wysmarowanej i wysypanej tartą bułką. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok 40 min (do suchego patyczka) Upieczoną ,wystudzoną babkę polać lukrem i posypać owocami kandyzowanymi. Lukier - cukier puder wymieszać z białkiem dodając sok z cytryny.