Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia jest warzywem, z którego możemy upichcić pyszne i niedrogie potrawy. Nawet ciasto :)Ta babka jest tania, szybka w przygotowaniu, a dzięki temu, że dodajemy olej jest długo świeża.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 134
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 16
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17320
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 134
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 16
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17320
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy pianę, dodajemy cukier i cukier waniliowy, ponownie ubijamy, a następnie dodajemy pozostałe składniki (cukinia najlepiej mała, wówczas nie musimy wydrążać środka). Całość dokładnie miksujemy i wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (lepsza jest trochę większa/szersza keksówka, bo ciasto mocno rośnie i w mniejszej potrzeba więcej czasu żeby dobrze się przepiekła) i pieczemy 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni - do suchego patyczka. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.