Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia jest warzywem, z którego możemy upichcić pyszne i niedrogie potrawy. Nawet ciasto :)Ta babka jest tania, szybka w przygotowaniu, a dzięki temu, że dodajemy olej jest długo świeża.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 691
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1581
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8981
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 691
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1581
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8981
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy pianę, dodajemy cukier i cukier waniliowy, ponownie ubijamy, a następnie dodajemy pozostałe składniki (cukinia najlepiej mała, wówczas nie musimy wydrążać środka). Całość dokładnie miksujemy i wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (lepsza jest trochę większa/szersza keksówka, bo ciasto mocno rośnie i w mniejszej potrzeba więcej czasu żeby dobrze się przepiekła) i pieczemy 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni - do suchego patyczka. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.