Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, puszyste ciasto. Na dodatek dynia nadała mu piękny pomarańczowy kolor. Serdecznie polecam.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4378
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11897
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4378
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11897
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Składniki
Końcówkami robota utrzeć masło z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Dodawać po jednym jajku i nadal ucierać.Dodać puree z dyni. Na koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszać nadal na małych obrotach. Żurawinę wmieszać do ciasta przy pomocy łopatki.
Keksówkę o wymiarach 11x31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 st. C około 70 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu polać lukrem z soku z cytryny i cukru pudru.