Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, puszyste ciasto. Na dodatek dynia nadała mu piękny pomarańczowy kolor. Serdecznie polecam.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1256
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 458
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3425
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1016
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1256
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 458
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3425
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1016
Składniki
Końcówkami robota utrzeć masło z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Dodawać po jednym jajku i nadal ucierać.Dodać puree z dyni. Na koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszać nadal na małych obrotach. Żurawinę wmieszać do ciasta przy pomocy łopatki.
Keksówkę o wymiarach 11x31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 st. C około 70 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu polać lukrem z soku z cytryny i cukru pudru.