Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
BARDZO PROSTA W WYKONANIU. DZIECI JĄ UWIELBIAJĄ NAWET TE KTÓRE NIE LUBIĄ KASZY MANNY.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 51
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 77
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 51
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 77
Składniki
JAJA ROZTRZEPAĆ W MISCE, POSTAWIĆ NA GARNKU Z GORĄCĄ WODĄ, UBIĆ Z CUKREM. GDY MASA ZGĘSTNIEJE I POWIĘKSZY OBJĘTOŚĆ ZDJĄĆ JĄ ZNAD PARY. UBIJAĆ DALEJ,AŻ DO WYSTYGNIĘCIA.
POWOLI WCIĄŻ UBIJAJĄC WSYPYWAĆ KASZE.
DODAĆ SÓL I CYNAMON / EW.INNY ZAPACH / PRZEŁOŻYC DO WYSMAROWANEJ MASŁEM, POSYPANEJ BUŁKĄ TARKĄ BLASZKI.
PIEC 40 MIN W TEMP 200
MLEKO ZAGOTOWAĆ Z CUKREM WANILINOWYM I POLAĆ UPIECZONĄ BABKĘ.
POWTÓRNIE WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA. ZAPIEKAĆ AŻ CIASTO SIĘ ZRUMIENII WCHŁONIE PŁYN.
UDEKOROWAĆ WEDŁUG UZNANIA