Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie myślałam, że dodatek majonezu do ciasta może przynieść taki efekt :) Musicie wypróbować :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2727
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6393
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2727
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6393
Składniki
Białka ubijam na sztywna pianę.
Do ubitej piany dodaję stopniowo cukier i po jednym żółtku.
Nie przerywając ucierania dodaję po łyżce majonezu. Obie mąki przesiewam, mieszam z proszkiem do pieczenia i delikatnie łącze z masą .
Formę z kominkiem smaruje tłuszczem, piekarnik nagrzewam do 180°C i wstawiam ciasto na 35-40 min. Upieczoną zostawiam w formie, aż wystygnie. Następnie wyjmuję i posypuję cukrem pudrem.