Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotna pachnąca wanilią babka
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 99
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 79
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 99
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 79
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj olej, mleko oraz przesianą mąkę z sodą, na koniec dodaj ekstrakt waniliowy. Wymieszaj. Silikonową formę na babkę posmaruj olejem i wlej ciasto. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.