Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie jedna z lepszych babek nie tylko na święta
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3819
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 265
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3819
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 265
Składniki
Całe jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj olej, wodę gazowaną oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Ciasto podziel na dwie równe części, do jednej dodaj 2 łyżki mąki a do drugiej 2 łyżki kakao. Keksówkę 17x30 posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Ciasto wlewaj raz ciemne raz jasne aż do wyczerpania ciasta. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Babkę możesz również upiec w tradycyjnej formie z kominem.