Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie jedna z lepszych babek nie tylko na święta
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 462
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9384
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13445
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2707
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 462
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9384
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13445
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2707
Składniki
Całe jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj olej, wodę gazowaną oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Ciasto podziel na dwie równe części, do jednej dodaj 2 łyżki mąki a do drugiej 2 łyżki kakao. Keksówkę 17x30 posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Ciasto wlewaj raz ciemne raz jasne aż do wyczerpania ciasta. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Babkę możesz również upiec w tradycyjnej formie z kominem.