Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z resztek w nieco odmienionej wersji i raczej tylko dla dorosłych.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9474
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2951
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6526
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9474
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2951
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6526
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w mleku. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy whisky i mieszamy do połączenia składników. Czekoladę wlewamy do okruchów ciasta, wsypujemy pieprz dokładnie mieszamy, tak by masa czekoladowa dokładnie pokryła kawałeczki ciasta. Masę bajaderkową wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, odstawiamy do zastygnięcia. Gdy masa zastyga przygotowujemy orzechy w miodzie. Na suchą patelnię wykładamy pekany, lekko je solimy dodajemy miód i chwilę karmelizujemy. Orzechy w miodzie przekładamy na bajaderkę. posypujemy płatkami chili. Ponownie odstawiamy w chłodne miejsce by ciasto zastygło. Ciasto kroimy ostrym nożem na niewielkie kwadraty.