Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z resztek w nieco odmienionej wersji i raczej tylko dla dorosłych.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456853
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1237
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2110
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456853
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1237
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2110
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w mleku. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy whisky i mieszamy do połączenia składników. Czekoladę wlewamy do okruchów ciasta, wsypujemy pieprz dokładnie mieszamy, tak by masa czekoladowa dokładnie pokryła kawałeczki ciasta. Masę bajaderkową wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, odstawiamy do zastygnięcia. Gdy masa zastyga przygotowujemy orzechy w miodzie. Na suchą patelnię wykładamy pekany, lekko je solimy dodajemy miód i chwilę karmelizujemy. Orzechy w miodzie przekładamy na bajaderkę. posypujemy płatkami chili. Ponownie odstawiamy w chłodne miejsce by ciasto zastygło. Ciasto kroimy ostrym nożem na niewielkie kwadraty.