Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idą Święta, więc wszyscy upieką piękne ciasta i desery, a po Świętach...? Jeśli zostanie nam coś co nie ma mas, galaretek i kremów, to najsmaczniejszym pomysłem jest Bajadeka (dla niektórych części kraju Ziemniaczek). Coś nowego z czegoś starego:)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 234
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1327
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 787
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 234
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1327
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 787
Składniki
Biszkopt czekoladowy, murzynek czy inne ciasta bez kremów i galaretek mielimy, dodajemy herbatniki ( u mnie 10 sztuk wieloziarnistych). w sumie wyszło mi 450 g "bazy" do ziemniaczków.
Mleko, masło, cukier, kakao i czekoladę podgrzewamy do połączania składników. Gdy trochę przestygnie wlewamy do ciasta i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy dżem gruszkowy i opcjonalnie Żubrówkę. Odkładamy do lodówki.
Gdy masa wystygnie formujemy kulki i obtaczamy w orzechach, kokosie, kakao, cynamonie lub innych dekoracjach. Możemy tez zostawić czysto czarne. Odstawiamy do schłodzenia w lodówce. Po godzinie można cieszyć się pysznym smakiem. Nowego starego smakołyku:)
Smacznego Łasuchy:)