Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe w przygotowaniu, pięknie prezentują się na stole idealne na różne okazje przyjęcia rodzinne i imprezy okolicznościowe.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5679
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1144
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12271
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1560
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5679
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1144
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12271
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1560
Składniki
Masło , mleko, cukier zagłosuj i wystudź. Orzechy zmiel ( zostaw trochę do obsypania). Herbatniki, biszkopt pokrusz. Wszystkie składniki połącz ze sobą dodaj spirytus.
Z masy formuj okrągłe kuleczki i obtaczaj w zmielonych orzechach włoskich. Układaj na papilotkach.
Wstaw do lodówki na około 1 godzinę. Jeśli bajaderki orzechowe będą jadły dzieci nie dodajemy alkoholu.