Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka twarogowe to hit, który sprawdzi się na każdą okazję. Nie masz pomysłu na szybki deser? Te ekspresowe ciasteczka twarogowe są bardzo delikatne, chrupiące i po prostu przepyszne. Zasmakują każdemu. Koniecznie sprawdź, jak zrobić ciasteczka twarogowe w 15 minut.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2084
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3239
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1295
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2048
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2084
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3239
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1295
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2048
Składniki
Twaróg półtłusty zmiel. Dodaj do niego mąkę, cukier, żółtko z jajka, śmietanę, mleko, masło, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Wyrób ciasto.
Ciasto rozwałkuj dość cienko (na grubość około 0,5 centymetra) i wytnij ciasteczka za pomocą foremek lub przy użyciu szklanki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Białko z jajka roztrzep widelcem. Posmaruj nim wierzch ciasteczek. Na koniec posyp cukrem.
Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu ciasteczka twarogowe powinny być zarumienione.