Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka twarogowe to hit, który sprawdzi się na każdą okazję. Nie masz pomysłu na szybki deser? Te ekspresowe ciasteczka twarogowe są bardzo delikatne, chrupiące i po prostu przepyszne. Zasmakują każdemu. Koniecznie sprawdź, jak zrobić ciasteczka twarogowe w 15 minut.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17897
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6739
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17897
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6739
Składniki
Twaróg półtłusty zmiel. Dodaj do niego mąkę, cukier, żółtko z jajka, śmietanę, mleko, masło, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Wyrób ciasto.
Ciasto rozwałkuj dość cienko (na grubość około 0,5 centymetra) i wytnij ciasteczka za pomocą foremek lub przy użyciu szklanki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Białko z jajka roztrzep widelcem. Posmaruj nim wierzch ciasteczek. Na koniec posyp cukrem.
Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu ciasteczka twarogowe powinny być zarumienione.