Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 248
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 37
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 33
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 300
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 248
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 37
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 33
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 300
Składniki
Piekarnik rozgrzac do 180stC. Cukier, wode, sok z cytryny, miod i laske cynamonu gotowac na wolnym ogniu do powstania syropu. Odlozyc okolo lyzke orzechow pistacjowych a reszte wymieszac z orzechami wloskimi, migdalami. i cynamonem. Na blacie roboczym rozlozyc arkusz ciasta i posmarowac roztopionym maslem. Posypac orzechami, nalozyc kolejny arkusz i rowniez posmarowac maslem i posypac orzechami. Zrolowac ciasno i ulozyc na wysmarowanej maslem formie. Powtorzyc czynnosc z reszta ciasta i orzechow.
Piec na zloty kolor. Nastepnie polac przestudzonym syropem i posypac orzechami pistacjowymi.