Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne, proste i smaczne ciasto z jabłkami. Najlepszy jest kontrast pomiędzy kwasowością jabłek a słodkością ciasta.
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6719
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 217
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 155
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 408
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6719
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 217
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 155
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 408
Składniki
Tłuszcz kroimy w kostkę. Zagniatamy wszystkie składniki na ciasto, zawijamy w woreczek i odstawiamy na minimum 30 minut do lodówki. Jabłka obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w cienkie paseczki. Potem posypujemy cynamonem i trawą cytrynową, mieszamy. Tortownicę 22-24 cm wykładamy papierem do pieczenia, spód przykrywamy ciastem i posypujemy mąką ryżową, lub bułką tartą. Na ciasto równomiernie rozkładamy plasterki jabłek, wszystko lekko dociskamy. Ciasto pieczemy w 180 C około 50 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.