Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne biszkoptowe ciasto z makiem i kremem cytrynowym na galaretkach z kawałkami brzoskwiń, idealne na święta czy inne okazje, pięknie wygląda na stole, dzieci go uwielbiają.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 855
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2195
Królowa grilla :)
Odsłon: 1534
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 855
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2195
Królowa grilla :)
Odsłon: 1534
Składniki
Ciasto biszkoptowe Do żółtek dodać 2 całe jajka, ubić z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 st , ostudzić.
Ciasto makowe Białka ubić na sztywno razem z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem i mak. Połączyć mieszając łyżką. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto i piecz około 20 minut w temperaturze 180 st. Ostudź.
Masa Zagotuj 2 szklanki wody w garnku, odstaw, wsyp galaretki i mieszaj do rozpuszczenia. Ostudź. Dobrze schłodzoną śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem, wlej ostudzone ,płynne galaretki, zmiksuj do połączenia. Wymieszaj z pokrojonymi brzoskwiniami.
Ciasto biszkoptowe przekrój wzdłuż na pół. Dolny blat włóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj połową masy ,połóż ciasto makowe, następnie wyłóż drugą połowę masy, na wierzch położ druga połowę ciasta biszkoptowego. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
Przed podaniem wierzch posyp cukrem pudrem. Smacznego.