Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne w smaku - ciężkie, wilgotne, w sam raz słodkie. Taki bananowy chlebek, zdrowe ciasto z dodatkiem bananów, masy krówkowej i orzechów (u mnie włoskie i ziemne). Bez tłuszczu (!) - na samych białkach i jogurcie. Podczas jego przygotowywania nie kierowałam się żadnym konkretnym przepisem, więc można powiedzieć, że jest to kolejny, (nieskromnie mówiąc) udany eksperyment.:) Do powtórzenia!
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 451
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 559
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 451
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 559
Składniki
Piekarnik nastawić na 170 stopni. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. W osobnej misce utrzeć banany, masę krówkową i jogurt, połączyć z mąką, otrębami i proszkiem do pieczenia. Orzechy drobno posiekać i dodać do masy. Ubitą pianę z białek delikatnie wmieszać do ciasta. Całość przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki o wymiarach 25x12cm. Piec do tzw. ,,suchego patyczka" przez ok. 50 minut. Zostawić przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Udanych wypieków.:)