Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W restauracji, w której pracuję, codziennie pojawia się świeże ciasto. Czasami jest tylko kilka minut, aby szybko „zakręcić” jakieś ciasto, które będzie można wydać na salę razem z obiadem. Dzisiaj, widząc, że pod ręką mam banany mój wybór padł na bananowca. Szybkie i bardzo tanie ciasto, o fantastycznym smaku i zapachu banana. Samo wyrobienie ciasta zajmuje niewiele ponad 5 minut. Jeśli ktoś nie ma pomysłu na szybki deser – gorąco polecam ;)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31312
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31312
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Banany kroimy w kawałki. Dodajemy jogurt naturalny, cukier, cukier waniliowy, olej i blendujemy na papkę. Jeśli nie mamy w domu blendera, możemy rozgnieść banany widelcem lub „potraktować” je praską do puree. Do masy dodajemy olej, jajka i mieszamy, aż składniki się połączą. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy chwilę. Całość przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy 45-50 minut. Ciepłe ciasto posypujemy cukrem pudrem.