Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W restauracji, w której pracuję, codziennie pojawia się świeże ciasto. Czasami jest tylko kilka minut, aby szybko „zakręcić” jakieś ciasto, które będzie można wydać na salę razem z obiadem. Dzisiaj, widząc, że pod ręką mam banany mój wybór padł na bananowca. Szybkie i bardzo tanie ciasto, o fantastycznym smaku i zapachu banana. Samo wyrobienie ciasta zajmuje niewiele ponad 5 minut. Jeśli ktoś nie ma pomysłu na szybki deser – gorąco polecam ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5249
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 818
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11662
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5249
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 818
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11662
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Banany kroimy w kawałki. Dodajemy jogurt naturalny, cukier, cukier waniliowy, olej i blendujemy na papkę. Jeśli nie mamy w domu blendera, możemy rozgnieść banany widelcem lub „potraktować” je praską do puree. Do masy dodajemy olej, jajka i mieszamy, aż składniki się połączą. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy chwilę. Całość przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy 45-50 minut. Ciepłe ciasto posypujemy cukrem pudrem.